top of page

3 навика за грижа за кожата, които да спрете да правите точно сега + продукти за помощ

Ако сте от хората, които редовно спортуват и се опитват да ядат здравословно, за да подобрят качеството си на живот, най-вероятно Вие ще направите всичко възможно, за да се грижите за кожата си. Това не означава непременно, че разполагате с арсенал за грижа за кожата с най-подходящите за Вас продукти, но поне знаете как да поддържате тена си равномерен и се пазите от „лошите“ навици, за които знаем, че вредят. Стандартният списък с вредни навици за бързо състаряваща се кожа е: прекомерно и незащитено излагане на слънце, пушене, не добро измиване на грима всяка вечер.


Ето, обаче и изненадващите грешки в грижата за кожата и как да помогнете:


1. Разчитате само на продукти с висок SPF.

Знаем, че незащитеното и продължително излагане на слънце прави редица проблеми на кожата:

- ускорява признаците на стареене,

- допринася за няколко кожни заболявания,

- може да причини пигментни петна и много други.

За да предотвратим това, се насочваме към слънцезащитни продукти (в идеалния случай с физически фактор, като цинков оксид или титанов диоксид). Когато се използват правилно, SPF върши чудесна работа, като ни пази.


Изследванията обаче показват, че правилните антиоксиданти могат да помогнат за намаляване на излагането на ултравиолетови лъчи още повече. Фотостареенето на кожата е резултат от оксидативния стрес от ултравиолетовите лъчи. Кожата естествено произвежда антиоксиданти, но с напредването на възрастта тези нива на антиоксиданти често намаляват. При използване на продукти, богати на антиоксидантите (външно и вътрешно) ще предпазим кожата си от стареене. Тряба да търсим продукти и храни с антиоксиданти като астаксантин, витамин С, витамин Е и ресвератрол. За повече информация относно продукти с антиоксиданти вижте тук.


2. Не обръщате внимание на признаци на отслабена кожна бариера.

Отслабена бариера на кожата се проявява по няколко начина: обезцветяване, обриви, сухота, чувствителност и т.н. Може би си мислите, че това са просто досадни временни състояния, но това са ясни сигнали, чрез които Вашата кожа Ви напомня, че се нуждае от допълнителни грижи. И това е от решаващо значение, защото Вашата кожна бариера има огромно отношение към Вашето цялостно здраве. Прочети повече за кожата и микробиома тук.


„Кожната бариера ни предпазва от механични наранявания, ниска влажност, студ, топлина, слънце, вятър, излагане на химикали, бактерии, вируси, гъбички и други патогени. Здравословна бариера е от решаващо значение за нормалната функция на кожата.“, обяснява сертифицираният дерматолог Хадли Кинг.


Можете да съхраните кожната бариера чрез няколко стъпки:

- Първо - трябва да спрете ексфолирането, преизмиването или почистването с неподходящи почистващи продукти.

- След това нанесете подходящи за вашата кожа хидратиращи продукти.

- И накрая, можете да приемате колаген, липиди (като фитоцерамиди) и мастни киселини, които могат да подсилят кожата отвътре навън.


3. Не сте склонни към възпаление.

Нова дума, която се появява на сцената за грижа за кожата, „възпаление“ се отнася до преждевременно стареене, което произтича от резултат на постоянно възпаление на кожата. И макар да не осъзнавате, че се случва (това е ниско ниво и следователно не причинява незабавни и забележими промени в кожата), по-късно може да причини големи щети. За съжаление възпалението може да дойде от много причини: стрес, липса на сън, диета и твърде агресивни навици и неподходящи продукти за грижа за кожата.


Разбира се, жизненоважно е да имаме здравословен начин на живот, за да избегнем това възпаление на ниско ниво, но избягването на стрес или безсънни нощи не винаги е реалистично. Можете да се обърнете към богати на антиоксиданти и адаптогени добавки и продукти, които да помогнат за успокояване на възпалението. Антиоксидантите и адаптогените работят за неутрализиране на свободните радикали в кожата, които стимулират възпалението и процеса на стареене. „Свободните радикали са вредни нестабилни молекули, които могат да увредят вашите клетки или ДНК“, казва сертифицираният дерматолог Зеновия Габриел, доктор по медицина, FAAD.


Решението: интелигентна грижа за кожата.

За щастие всички тези неща могат да бъдат отстранени с интелигентен режим и продукти за грижа за кожата. Иновативните формули на Anna Lotan PRO подпомагат здравето на кожата по различни начини.


Най-правилният избор на продукт за Вас може да направи спциалистът по грижа за кожата - КОЗМЕТИКЪТ!


Статията е написана с помощта на: https://www.mindbodygreen.com/articles/skin-care-habits-to-stop-doing-right-now-supplement-to-help



61 views0 comments
bottom of page