top of page

За да се справите с акнето, трябва да погледнете отвътре и отвън - професионално!

Защо се появява акне?




Всъщност акнето обикновено се появява на мазна кожа. Има етапи от живота, когато мастните жлези се активират, както през юношеството. Хормоналната активност по време на тийнейджърска възраст активира мастните жлези. Ето защо акнето се появява най-често през юношеството. Но това е и възрастта, в която човек прави прехода от детството към зрелостта във физоческото и психическото си развитие. Много сложен период ако към него не се подходи с разбиране от страната на средата, в която живее и расте детето.

Всяка една болест е в резултат от наше вътрешно състояние. Болестта, това е сигнал към съсзнанието ни за нарушаване на равновесието. Ние сами създаваме "болестите" си. Тялото винаги ни говори, ние само трябва да го слушаме. Луиз Хей е сред най-известните духовни лечители и учители на нашето време. Автор е на много книги, превърнали се в бестселъри. Според таблицата за убеждения, която тя създава, акнето се получава при отхвърляне на собствената личност, антипатия към себе си. А новият мисловен модел, новото убвждение, чрез което човек може да се излекува от акне е: "Обичам и приемам себе си такъв, какъвто съм сега." Може да звучи странно, но работи. Новото време, в което живеем изисква от нас обръщане навътре към нас, защото там са всички отговори.


Стресът също може да предизвика състояние на акне, тъй като стресът има ефект върху надбъбречните жлези, което от своя страна води до прекомерна секреция на себум - естественото масло на кожата. Това, което много хора може да не знаят, е, че черната точка е основната лезия на акне. С други думи, акнето започва с черни точки (комедони). Мазната кожа е склонна към черни точки. Пренебрегваните черни точки дразнят околните тъкани на кожата, което води до възпаление. Това поставя началото на пъпките и акнето. Една единична пъпка не означава състояние на акне. Пъпка може просто да означава възпаление, но при акне има бактериална активност и следователно инфекция. Състоянието на акне се състои от много видове възпаления, като комедони, папули, пустули, кисти и др.


Подходящото почистване е важно за акнето, за да се намали омазняването и да се предотврати разпространението на възпалението. Въпреки това, прекаленото пресушаване и измиване със сапуни и вода прави кожата твърде алкална и допълнително я предразполага към акне. Лечебните почистващи средства трябва да се използва два пъти на ден, сутрин и вечер. Почистването през нощта е най-важно. След почистване на лицето трябва да се използва тоник. Също така тоникът трябва да се използва през деня за освежаване на кожата и намаляване на омазняването. Не трябва да се прилагат мазни кремове. Може да се прилагат защитни кремове. За контрол на състоянието на акне трябва да се използват локални средства.


Anna Lotan има патентована терапия от продукти, както за професионална грижа в салон или клиника, така и от продукти за домашна грижа, която дава изключителни резултати в лечението на акне.


За салон / клиника, това са следните продукти - стъпка по стъка:

  1. Себа Пяна - Дерматологично тествана, ​богата, кадифно мека почистваща пяна, предназначена специално за нуждите на деликатна комбинирана кожа, склонна към зачервяване в Т-зоната, както и на акне. Себобалансираща.

  2. Пропикал Тоник - Завършва процесът на почистване и действа като хигиенна подкрепа за уязвимите мазни / проблемни видове кожа.

  3. Пропикал Интенс Ампули - Концентрирана натурална добавка за локално лечение на дефекти от мазна / проблемна кожа.

  4. Green Tea Хидратираща Пудра - Пудра, която може да бъде незабавно приготвена в активен, естествен билков гел, без консерванти, за да се използва за подготовка на кожата за дълбоко почистване на порите.

  5. Себа Флоу - Ефективно отпушва порите, основната цел на грижата за мазна проблемна кожа.

  6. ХА Хидрейшън Гел - Интензивен, охлаждащ гел, формулиран с естествени съставки, мултифункционален - може да се използва като хидратираща маска за успокояване на кожата или за подготовка за различни козметични лечения.

  7. Пропикал Гел - За дезинфекция след екстракция. Предоставя почистващо, защитно локално лечение на проблемните области на мазната кожа.

  8. Пропикал Пудра - Затваря порите след екстракция и дезинфекция с Пропикал Гел. Създадена да подобри хигиената на повърхността на кожата, тази пудра нежно абсорбира излишната влага и успокоява кожата.

  9. Пастис Маск - Стягаща, почистваща маска, обогатена с естествено получени компоненти за грижа за мазната кожата.

  10. Алго Маска - Успокояваща, лесно отлепваща се маска от водорасли, за употреба над терапевтичната маска. Охлажда и успокоява третираната кожа.

  11. Пръв Сред Всички - Хидратиращ серум с мощни антиоксиданти и най-малката молекула, за да може да достигне до новородената клетка. Името му говори само по себе си, това е първия продукт от финалното докосване.

  12. Естер С Серум - Предимствата на Естер на Витамин С за грижа за кожата са много можете да видите тук.

  13. Календула Дневен Крем - Хидратиращ крем със специални лечебни качества, които предпазват мазнината и/или комбинирана кожа (с тенденция за развитие на розацея), с широкоспектърна защита.

защита.


Продукти за борба с акне за домашна грижа:

  1. Себа Пяна - Дерматологично тествана, ​богата, кадифно мека почистваща пяна, предназначена специално за нуждите на деликатна комбинирана кожа, склонна към зачервяване в Т-зоната, както и на акне. Себобалансираща.

  2. Пропикал Тоник - Завършва процесът на почистване и действа като хигиенна подкрепа за уязвимите мазни / проблемни видове кожа.

  3. Пропикал Интенс Ампули - Концентрирана натурална добавка за локално лечение на дефекти от мазна / проблемна кожа.

  4. Себа Флоу - Ефективно отпушва порите, основната цел на грижата за мазна проблемна кожа.

  5. Пропикал Гел - Предоставя почистващо, защитно локално лечение на проблемните области на мазната кожа.

  6. Пропикал Пудра - Създадена да подобри хигиената на повърхността на кожата, тази пудра нежно абсорбира излишната влага и успокоява кожата.

  7. Пастис Маск - Стягаща, почистваща маска, обогатена с естествено получени компоненти за грижа за мазната кожата.

  8. Пръв Сред Всички - Хидратиращ серум с мощни антиоксиданти и най-малката молекула, за да може да достигне до новородената клетка. Името му говори само по себе си, това е първия продукт след почистването на лицето вечер и сутрин.

  9. Естер С Серум - Предимствата на Естер на Витамин С за грижа за кожата са много можете да видите тук.

  10. Календула Дневен Крем - Хидратиращ крем със специални лечебни качества, които предпазват мазнината и/или комбинирана кожа (с тенденция за развитие на розацея), с широкоспектърна защита.


Често задаван въпрос е дали жените са по-склонни към акне от мъжете и дали бръсненето влошава състоянието на акне. Всъщност мъжете са по-склонни към акне, отколкото жените. Мъжката кожа е по-дебела от женската. Освен това е по-богата на жлези, произвеждащи себум. Следователно мъжката кожа е по-мазна и има по-големи пори, които могат по-лесно да се запушат със себум, който води до пъпки и акне.


Най-простият начин за предотвратяване на акне е почистването на кожата сутрин и вечер с подходящото почистващо средство!


Акнето показва задръстена кожа, претоварена имунна система и натрупване на токсини в тялото. Следователно, човек трябва да спазва диета, която помага да се да се изчисти тялото от токсини и отпадъци. Диетата трябва да е с високо съдържание на фибри и богата на витамини и минерали. Тя трябва да включва пресни плодове, сурови салати, кълнове, пълнозърнести храни, пресни плодови сокове, бистри супи. Диета с ниско съдържание на мазнини би помогнала. Пийте 1,5-2л. вода дневно. Добавете сок от лимон към чаша вода и го пийте сутрин преди хранене. Човек с акне трябва да избягва пържени храни и да намалява захарта.


Акнето се нуждае от професионални грижи своевременно. На тийнейджърите често им се казва „ще го израстеш това“, но дотогава е твърде късно, тъй като акнето оставя след себе си щети.


От една страна ние трябва да се погрижим за емоционалното си състояние и да потърсим вътре в себе си причината, довела до акне, от друга, ние трябва да положим професионални грижи за кожата си отвън, за да отсраним травмата и да оставим кожата здрава.


Най-правилният избор на продукт за Вас може да направи спциалистът по грижа за кожата - КОЗМЕТИКЪТ!



Заповядайте в затворената група във Facebook - Anna Lotan PRO - Bulgaria - само за козметици, козметолози и дерматолози.

Свържете се с нас за консултация!

Свържете се с нас, за да поръчате или да станете част от Партньорската Програма на Anna Lotan за България:

- на Лично Съобщение

- тел: 0882213331

- e-mail: makoluni2017@gmail.com

МАКОЛУНИ ЕООД е Ексклузивен Вносител и Дистрибутор н Anna Lotan за България

198 views0 comments
bottom of page