top of page

За да се справите с акнето, трябва да погледнете отвътре и отвън - професионално!

Защо се появява акне?
Всъщност акнето обикновено се появява на мазна кожа. Има етапи от живота, когато мастните жлези се активират, както през юношеството. Хормоналната активност по време на тийнейджърска възраст активира мастните жлези. Ето защо акнето се появява най-често през юношеството. Но това е и възрастта, в която човек прави прехода от детството към зрелостта във физоческото и психическото си развитие. Много сложен период ако към него не се подходи с разбиране от страната на средата, в която живее и расте детето.

Всяка една болест е в резултат от наше вътрешно състояние. Болестта, това е сигнал към съсзнанието ни за нарушаване на равновесието. Ние сами създаваме "болестите" си. Тялото винаги ни говори, ние само трябва да го слушаме. Луиз Хей е сред най-известните духовни лечители и учители на нашето време. Автор е на много книги, превърнали се в бестселъри. Според таблицата за убеждения, която тя създава, акнето се получава при отхвърляне на собствената личност, антипатия към себе си. А новият мисловен модел, новото убвждение, чрез което човек може да се излекува от акне е: "Обичам и приемам себе си такъв, какъвто съм сега." Може да звучи странно, но работи. Новото време, в което живеем изисква от нас обръщане навътре към нас, защото там са всички отговори.


Стресът също може да предизвика състояние на акне, тъй като стресът има ефект върху надбъбречните жлези, което от своя страна води до прекомерна секреция на себум - естественото масло на кожата. Това, което много хора може да не знаят, е, че черната точка е основната лезия на акне. С други думи, акнето започва с черни точки (комедони). Мазната кожа е склонна към черни точки.