top of page
ПИЛИНГИ И ЕКСФОЛИАНТИ

Продукти за регенериране и дълбоко почистване

Пилингът е третиране на кожата за възстановяване на повърхността й, предназначен да ексфолира горния епидермален слой
 с цел дълбоко почистване, изглаждане и подобряване на текстурата на кожата и едновременно за стимулиране на обновяването й. Основни лечения с пилинг и техните рискове:

1. Химичен пилинг (AHA) - на базата на ексфолиращите свойства на Алфа Хидрокси Киселините (Гликолова, Млечна, Винена, Лимонена и др.), които са водоразтворими. Интензивността им зависи от няколко параметъра:
Общите киселини (%) във формулата, крайното ниво на рН, продължителността излагането на киселината върху кожата
и наличието (или концентрацията) на защитаващи кожа липиди във формулата, които намаляват остротата на киселините.
2. Пилинги базирани на AHA действат главно върху повърхността на кожата (относително невлияещи в по-дълбоките слоеве). Въпреки това, ако те надвишават допустимото ниво за кожата на клиента, могат да причинят изтръпване и дразнене, последвано от леко или тежко зачервяване и дори пресушаване и изгаряне. Регламентът в повечето страни ограничава
концентрацията за професионална и домашна употреба на киселините (обикновено до 16%) и крайното рН на продукта (3.0 - 3.50).
3. Химичен пилинг (BHA) - се основава на ексфолиращата активност на Салициловата Киселина която не е водоразтворима. Салициловата Киселина прониква по-дълбоко от AHA и следователно е по-подходяща за дълбоко почистване на проблемна мазна кожа с разширени пори. Нейните пречистващащи, антимикробни свойства дават допълнително предимство при лечението на зони податливи на акне. Рискът от дразнене при употребана тази съставка се намалява, когато тя се използва като изплакващ продукт (за измиване или за почистване и т.н.). Международното регулиране обикновено ограничава концентрацията на тази киселина в козметичните (без лекарства) продукти до 2%.

4. Ензимни пилинги - обикновено се базират на ензими от плодове, като напримерАнанас, Папая и др. Трудно е контролирането на интензивността на ензимната активност на тези пилинги. Следователно те не трябва да се използват
за крехка или тънка кожа.

5. Механични пилинг - на базата на Абразивни Частици, включени в кремообразна текстура или добавени с ръце или по друг начин и се използват за изглаждане на повърхността на кожата. Ако частиците не се разтварят по време на употреба, потребителят (професионалист или клиент) няма индикация за това колко дълго да продължи да третира. Това показва, че дейността по почистване с тезии пилинги представлява риск от нараняване!

Механичните пилинг са особено подходящи за кожа с разширени пори, която е по-дебела и по-устойчива по природа.
Мезотерапията е до известна степен подобна на механичните пилинг, тъй като тя използва иглички, които увреждат кожата механично, а не химически, за ускоряване на обновяването й.

Така или иначе, всеки тип пилинг - химически, ензимен, механичен или базиран на фототерапия, постига желаното подобрение само благодарение на собствения изключителен механизъм на кожата за възстановяване. Ето защо е много важно да уважаваме тези уникални характеристики на кожата и да не предизвикваме увреждане, което е необратимо или трудно поправимо!
В рамките на диапазона за лечение на Anna Lotan PRO има две процедури за лечение в салон, които са напълно различни едина от друга.
Първата: Carrotinol [379P], който е проектиран да ексфолира кожата много внимателно и е подходящ дори за най-деликатните типове кожа и може да се повтори толкова пъти, колкото е необходимо.
Втората: Exfosil Ruby [360P], интензивен пилинг, който комбинира мезотерапевтичен ефект с дермабразио и е подходящ
за единична терапия или серия от терапии за ускоряване на обновяването на кожата.

Всеки тип кожа обаче заслужава оптимизирано решение за нейните специфични нужди., което най-добре може да направи спциалистът по грижа за кожата - КОЗМЕТИКЪТ!

bottom of page