top of page

ХИПЕРПИГМЕНТИРАНА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Хиперпигментация - проблемът с лечението й!

Хиперпигментацията стана все по-често срещана с нарастването на продължителността на живота. Поради кумулативния характер на увреждането на кожата, свързано с ултравиолетовите лъчи, проблемът става по-очевиден с възрастта. Някои фактори могат да го влошат още повече. Прекомерното излагане на UV светлина, особено когато съвпада с ожулена или възпалена кожа; свързване със свободни радикали, произтичащо от замърсители, включително тютюнопушенето. Други фактори включват хормонален дисбаланс (естествен или от лекарства) и локално използване на „фототоксични“ съставки като парфюми и етерични масла. Всеки един от тях може да предизвика производството на меланин в кожата като нейна защита - механизъм, водещ до хиперпигментация.

Как може да бъде решен проблемът с хиперпигментацията?

Кожните участъци, които обикновено са защитени с дрехи, изглеждат много по-млади! Това показва бавно, но ефективно решение чрез „пасивно осветяване“. То се основава на много ефективен UVA скрининг през деня, подкрепен от ексфолиране и „активно освтяване“ вечер.

Трябва обаче да внимаваме с блокиращите меланин агенти (Хидрохинон или неговите билкови заместители), защото намесата в естественият защитен механизъм на кожата може да бъде опасно. Може дори да се влоши ситуацията, вместо да се подобри. Стратегията на Anna Lotan PRO се основава на безопасна изсветляваща грижа, базирана на: леко ексфолиране през нощта, увеличаване на кожната устойчивост и намаляване на обстоятелства, генериращи пигменти, предотвратяване на възпаление, минимизиране на ненужното излагане на ултравиолетови лъчи и безкомпромисната UV (особено UVA) защита.

ПРОДУКТИ ПОДХОДЯЩИ ЗА
ХИПЕРПИГМЕНТИРАНА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

bottom of page