top of page
ТОНИЦИ

Тониците за лице се използват най-често за завършване на почистването. И те биват:


· Хидратиращи - водоразтворими хигроскопични компоненти, особено тези, които естествено присъстват в кожата (биомиметични компоненти), като Карбамид, Хиалуронова киселина, Минерални соли, Аминокиселини и Полизахариди [особено подходящи за нормална към суха кожа].


· Минимизиращи микробната флора върху повърхността на кожата - компоненти които временно се разтварят в тонера, но остават като фин защитен филм върху кожата, когато водната част от формулата се изпари. Те включват Смоли от Прополис, Мастиково дърво, Смирна и дърво Тамян, които служат за подобряване на хигиенните условия на повърхността на кожата [особено подходящи за комбинирана и мазна кожа].


· Водно разтворими моно и полизахариди, които допринасят за омекотяване и хидратация на кожата, които служат в комбинация с различни продукти за подготовка на кожата за различни процедури в салон [подходящи за всички
видове кожа].


·  Минимизиращи вредните ефекти от свободните радикали, като се използват водоразтворими антиоксиданти като Зелен чай, Акай бери, Витамин С и др.


· Стимулиращи обновяването на кожата чрез използване на AHA. Тези киселини, които е доказано, че са ефективни, са разтворими във вода и се комбинират добре в тоници за лице [подходящи за зряла кожа, както и за други видове кожа].


· Водоразтворими, активни съставки със специфични функции, като например изсветляване на кожата. Сред тях са меланинови блокери като: Коджиева киселина и екстракти от Мечо грозде, Черница, Женско биле, Витамин В3, Витамин С и др. [подходящи за кожа с тенденция за появяване на хипер-пигментация]


· Пептиди - протеинови вериги от Аминокиселини, които се намесват в клетъчна комуникация на клетката и дават възможност за "задържане" на фините линии и намаляват видимите бръчки [подходящ за тези, които търсят подмладяване].

Традиционно, тониците за лице са предпочитани от типове кожа с разширени пори, като мазна и проблемна кожа. Тези групи изискват по-сложно почистване на лицето и използват тоници
със стягащи свойства за подобряване на хигиената на повърхността на кожата и за свеждане до минимум разширените пори.

Всеки тип кожа обаче заслужава оптимизирано решение за нейните специфични нужди., което най-добре може да направи спциалистът по грижа за кожата - КОЗМЕТИКЪТ!

bottom of page