top of page
ПОЧИСТВАЩИ ПРОДУКТИ

Кожата е защитен орган на тялото, който трябва да бъде правилно поддържани, за да се гарантира ефективното му функциониране. Почистването на кожата е част от рутинната процедура за грижа. От поколения насам сапунът е почти единственото средство за почистване. Днес имаме на разположение широка гама от почистващи продукти, които имат различен подход:

Течен сапун на базата на детергент (в различни състави).

Почистващите средства на основата на сулфатите постепенно се заменят с устойчиви, растителни алтернативи, които са по-толерантни към кожата. За разлика от алкалните сапуни, рН на "несапунените" почистващите препарати може да бъде адаптирано към това на кожата. Сапуните на бар, когато са в комбинация с "твърда вода", образуват комплекс от неразтворими остатъци, който остава върху стените на банята и върху кожата, докато синтетичните детергенти не оставят нищо.

Лосиони за почистване.
Формулирани като емулсии, комбиниращи антагонистите масло и вода, използвайки повърхностноактивни вещества. Те включват хидрофилни (на водна основа) лосиони, които могат да бъдат използвани от всички видове кожа и лосиони на основата на масло, които са най-добри за суха кожа. Техните свойства и функционалност зависят от качеството на маслата, повърхностноактивните вещества и консервиращите системи.


Крем гелове

3D конфигурация на масло и вода, без помощта на повърхностноактивни вещества. Приятни и нежни за кожата, поради липса на изсушаващите повърхностноактивни вещества, Те обикновено са подходящи за чувствителна кожа. След употреба, този тип почистващо средство обикновено оставя фин филм върху повърхността на кожата, което го прави подходящ за нормална до суха кожа.

Хидрофилни масла

Въпреки че са ефективни за отсраняване на грим (дори и водоустойчив) тяхната течна консистенция ограничава способността за прецизен контрол при прилагането им. Маслото може случайно да се промъкне в уязвимата зона на очите и да причини дискомфорт! Най-добре е да се използват от професионалисти.


Хидрофилен липогел (на основата на масло)

Ефективно разтваря грима и остатъците от себум в уголемени пори на мазна проблемна и комбинирана кожа.

Въпросът е кой е подходящ за нашата кожа?
Почистващи продукти, които насърчават повтарящата се ежедневна употреба ли биха били правилните! Почистването е не само поддържане на хигиената на кожата, но и осигуряване на усещане за чистота, комфорт и добре балансирана кожа.

За това най-правилният избор на продукт може да направи спциалистът по грижа за кожата - КОЗМЕТИКЪТ!

bottom of page