top of page

МАЗНА ПРОБЛЕМНА КОЖА

Как да разпознаем мазна / проблемна кожа?

Мазната кожа е вродена характеристика, която обикновено се изразява в нейния размер порите. Докато себумът тече свободно от разширени пори върху кожата, тя ще блести и мазнее, но няма да страда от типичните проблеми на мазната кожа: комедони (черни точки), папули и пустули (възпаление и зачервяване). Ако не бъдат лекувани, тези дефекти с течение на времето се превръщат в трайни белези!
UV светлината обикновено е полезна за този тип кожа. Въпреки това, излагането на слънце незащитени, особено на травмирани участъци трябва да се избягва, тъй като те могат да се превърнат в хиперпигментирани петна, от които трудно ще се отървем. Въпреки генетичния фон на физиологията на мазната кожа, подходящи грижи осигуряват оптимални резултати с отличен контрол на себо баласа и пигментни петна.

Как трябва да се третира мазна / проблемна кожа?

Пренебрегването или неправилната грижа може да влоши състоянието на мазна / проблемна кожа. Мастни остатъци (възпалени или не), които остават в порите с течение на времето, може да оставят своята „памет“ в клетките и да образува постоянен белег (келоид). Професионалното дълбоко почистване на порите може да предотврати това!

Неправилната грижа може да доведе до типичния порочен цикъл: прекомерно овлажняване->пробиви -> екстремно изсушаващо лечение -> стегната, прекалено суха кожа със запушен себум отдолу -> възпаление -> лекарства и така нататък ...

Експертното професионално лечение ще осигури средства за отпушване на поритеи освобождаване на потока от себум на повърхността на кожата, поддържайки нейната хигиена и еластичност. Това ще предотврати появата на петна и белези, като накрая ще донесе усещане за балансирано спокойствие на кожата.

ПРОДУКТИ ПОДХОДЯЩИ ЗА
МАЗНА ПРОБЛЕМНА КОЖА

bottom of page