top of page
Anna Lotan
Защо е Уникална?

МАКОЛУНИ ЕООД е ексклузивен вносител и дистрибутор на Израелската Професионална Натурална Козметика Anna Lotan, Anna Lotan PRO и Италианската Органична Био Веган Безглутенова Козметик Azeta BIO за бебета, бременни и майки, сертифицирана по AIAB, което означава най-високо качество!
Anna Lotan е Професионална Израелска Натурална Козметика. Четири пъти „Козметика на Годината” и „Козметика на Десетилетието” за България на наградите за "Мода, Стил и Бизнес", провеждани по идея на великия български дизайнер - Красимир Недялков. Anna Lotan е на водещо място в областта на натуралната медицинска козметика със своите терапии за мазна, суха, комбинирана, нормална, зряла кожа и за всички проблеми свързани с кожата като пигментация, бръчки, акне, себорея, купероза и розацея, както и продукти за състояния след кожни и козметични интервенции. Освен това, Anna Lotan има основи за професионален грим, които са част от терапията на лицето. В последно време Anna Lotan отделя специално внимание и върху разработване на продукти и терапии за SPA центрове, за маникюр и педикюр, за скалп и коса.
С Anna Lotan работят едни от най-големите телевизии, модни ревюта, SPA, козметични и медицински центрове света!!!
Анна Лотан е учен от световна величина, основател на първата в Израел козметична школа; водещ експерт в козметологията и козметичната химия. Притежава множество патенти, автор на световноизвестни методики за лечение на проблемна кожа като акне, себорея, розацея и др.
В края на седемдесетте години на миналия век тя създава научна лаборатория за изследване и производство на козметични продукти с марката Anna Lotan, базирани на растителни екстракти и продукти от Мъртво море.
Защо Anna Lotan е наистина уникална козметика?
- Уникален начин на преработване: вместо в препаратите да добавят соли, се добавя непосредствено по специална технология вода от Мъртво море, благодарение на което солите проникват в кожата посредством директна дифузия.
- Над 90% са извлечени екстрактите на съставките в продуктите. За да се регистрира една козметика трябва активното вещество да е над 8%. Някои от най-добрите козметики (френски, израелски) са успели да извлекат активното вещество до 14%. Anna Lotan е успяла да направи извлека над 90% и е патентовала този метод. Това не са просто растителни екстракти, в тях напълно са изключени органичните разтворители като спирт или глицерин; концентрацията на тези ексттракти е получена с помощта на въглеродно диоксидна (СО2) технология – възможно най-модерна и иновативна технология, която максимално запазва всички свойства на растенията и позволява наистина като кажем натурални продукти, да означава това!
- Анна Лотан е стигнала до разбирането, че тъй като топлината е враг на много кожни състояния, е от съществено значение да се замени машината за пара, като средство за подготовка на кожата за всякакви процедури. Техниката "охлаждащо хидратиране“ е революционна идея, създадена от Анна Лотан. Анна Лотан създава терминът "плъмпинг" за тази техника, която се използва изключително широко във всички
съвременни салони и клиники днес. Охлаждащо хидриране или плъмингът е гордостта на фирмата. Този авторски метод подготвя кожата за процедурата с помощта на гелове. Това е освен алтернатива на вапоризацията (парата), е алтернатива и на традиционните механични ексфолианти (киселини и абразиви).
- Модулни продукти. В световен мащаб вече има "Стил Анна Лотан", характеризиращ се с: безкомпромисна функционалност, която позволява на специалистите да оптимизират своя избор на продукти за всяко състояние на кожата. Всички продукти са модулни и може да се контролира силата им на въздействие, интензивността им и ефекта чрез различни техники и добавки.
- Биомиметични формули – еднакви със състава на кожата, което прави козметиката изключително подходяща и за най-чувствителната кожа.
- Различното в Anna Lotan PRO е основата на козметичните формули. В класическите формули се ползва масло и вода, третият компонент, който ги смесва, е емулгатор. Докато в Anna Lotan PRO освен че не се използват консерванти, не присъстват и емулгатори. Eмулгаторът за разлика от повечето активни съставки много сполучливо прониква в епидермиса. Или именно емулгаторът въздейства в по-голяма степен на кожата. В Anna Lotan PRO се заменя емулгаторът с дермо-мембранна структура. Това са липиди, сходни с нашите собствени, които изпълняват функцията на емулгатор. Именно те се явяват лечебения компонент, който за една травмирана кожа с нарушен липиден слой се оказват животоспасяващи.
Грижата на Anna Lotan е насочена към решаване на дискомфорт на кожата с меки, растителни и други натурални медикаменти като алтернатива на лекарства, които често са свързани с нежелани реакции.
Използването на най-новите био и нанотехнологии, в съчетание с ценните природни компоненти, в отсъствие на синтетични аромати и консерванти, химични оцветители, осигурява изключителна чистота и високо качество на продукцията. Производството е осъществено с високотехнологично съвременно оборудване и е сертифицирано по най-високите международните стандарти. Абсолютно всички козметични средства с марката Anna Lotan са уникални с ефективността, деликатността на действие и мигновения им ефект. Идеята, че "красотата изисква жертви" е в противоречие с подхода на Anna Lotan

bottom of page